به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه در مشهد، حجت الاسلام عزيزي، استاد درس اخلاق مدرسه علميه حضرت زينب (س) در جلسه اخلاق ويژه كادر اين مدرسه كه با محوريت رساله حقوق امام سجاد (عليه السلام) برگزار شد، با اشاره به گرايش جامعه نسبت به نشاط و شادابي، اظهارداشت: وظيفه طلاب حوزه هاي علميه اين است كه با استفاده از آيات و روايات شاخصههای شادي آفرينی را استخراج كرده و در جامعه نهادينه كنند.
وي بابيان اينكه نوع خوراك، پوشاك، رنگ ها، گفتار و... در ايجاد شادي و غم مؤثرند، اظهارداشت: به عنوان نمونه خوردن كشمش، مويز، انگور و... از جمله موادي است كه استفاده آن در ابتداي روز ميتواند شادابي و آرامش را تا آخر روز به فرد هديه كند.
این استادحوزه، در پايان بر ايجاد نشاط با استفاده از ادبيات مناسب تأكيد كرد و گفت: متأسفانه برخي از افراد با استفاده از كلمات نااميد كننده نه تنها روحيه خود را خراب ميكنند، بلكه با القاء انرژي منفي، زمینه نااميدي را در جامعه بوجود آورده و نشاط را کمرنگ میکنند؛ در حالي كه مؤمن واقعی همیشه شاداب است .
همت بلند؛ لازمه رسیدن به افق های طلبگی
حجت الاسلام عزيزي در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: فردی که در صدد رسیدن به آرمانهای والاست، باید سبک زندگیش را بر پايه اهمیت هدف، تنظیم و با اراده قوی برای رسیدن به مقصود تلاش نماید.
وي با اشاره به روایات متعدد از معصومین (عليهم السلام) درباره اهمیت علم و عالم، بر لزوم پر رنگ شدن معنویت در زندگی طلاب و بهره گیری ازعبادت سحرگاهان تأكيد کرد و یادآور شد: علمی که در کنارش معنویت نباشد، عین سقوط است و فرشتگان الهی نيز به طالب علمی روی میآورند که در سراسر زندگیش عطر و بوی معنویت استشمام شود.
این استاد اخلاق، نمره گرایی ، مدرک گرایی و... را از آسیب های موجود در مراکز علمی عنوان و خاطر نشان كرد: برای سیر در این مسیر پرپیچ و خم، باید مجهز به نور معنویت، عطش عبادت و انرژی مضاعف شد و دانست كه صرف کسب نمره راهگشا نیست.
محبت، اولین پله تربیت
برپایه این گزارش ، در برنامه ای دیگر، نقش تربیت دینی فرزندان در دومین جلسه حلقه صالحین بسیج پایگاه حضرت زینب (سلام الله عليها) بررسي وتبيين شد.
خانم اکرمی، استاد حوزه علميه در این برنامه با بيان اين كه تربیت دینی به معنای نحوه پرورش یک عبد صالح از جنبه های مختلف است، گفت: برای موفقیت در تربیت دینی فرزندان، باید همزمان به نیازهای آنان پاسخ داد.
وی محبت را اولین پله تربیت دانست و از جمله به این روایت رسول اکرم (صلي الله عليه و آله و سلم) که میفرمایند: کسی که فرزندش را ببوسد خداوند برایش حسنه مینویسد و کسی که فرزندش را شاد کند خدا او را روز قیامت شاد میکند، اشاره کرد.
این استاد حوزه ، ازمحبت به عنوان نیاز فطری همه افراد، به خصوص کودکان یاد و خاطر نشان کرد: نحوه ابراز محبت در شرایط و سنین مختلف، متفاوت است، ولی گوش کردن فعال در همه سنین یک نوع ابزار محبت مي باشد.